TIBO Magazine - Stefan van der Heijden Ontwerpt
Mooi is geen argument. Ontwerp door Stefan van der Heijden. Doel is een effectief ontwerp met een duidelijke doelstelling. Wij zijn gespecialiseerd in het eerlijk en transparant visualiseren van een vraagstuk.
Concept design, graphic design, corporate design, packaging design, product design, shop-in-shop design, beursstand design, 3D visualization, coin design, truck signing, car signing, animation design, website design, app design, photoshoot, photoshop, magazine design, point-of-sale design, stationary design.
17654
post-template-default,single,single-post,postid-17654,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

TIBO Magazine

TIBO

TIBO Magazine

TIBO, de ondernemersvereniging voor het MKB in de gemeente Oss

De kunst van het samenwerken is voor Ossenaren een tweede natuur. Denk maar eens aan bijzondere samenwerkingsverbanden zoals de Kracht van Oss, Wonen in Oss, Logistiek Platform Oss en Metaalkracht. Of projecten zoals het Koop bewust Lokaal, de HAS Bachelor Class of Starters Succes Oss. Stuk voor stuk tastbare resultaten van de krachtenbundeling van inwoners, ondernemers en politiek. TIBO is hét netwerk voor het midden- en kleinbedrijf in de hele gemeente Oss. De doelstelling is drieledig: het bieden van een netwerk, het behartigen van belangen en het faciliteren van onderling kennis delen.

In de rubriek ‘Ondernemers zetten Oss internationaal op de kaart’ vertelt Stefan van der Heijden over zijn design visie en uitgebreide portfolio.

STEFAN VAN DER HEIJDEN ONTWERPT VOOR SPACELIFE ORIGIN

Dat het niet zo goed gaat met onze aarde is een alom bekend verhaal. Denk aan opwarming, uitputting van natuurlijke bronnen en natuurlijk overbevolking. Al sinds de vorig eeuw wordt onderzocht of de mensheid op andere planeten kan overleven. Start-up SpaceLife Origin hoopt een deel van de puzzel op te lossen. Het Osse bedrijf Stefan van der Heijden Ontwerpt treedt op als Head of Design van de ambitieuze onderneming.  

Uitgebreide portfolio

Ondernemer en ontwerper Stefan van der Heijden is een creatieve alleskunner. Voor bekende en minder bekende merken en organisaties waaronder REV’IT! Motorkleding en FILLIE Oplaadstation, uit met name Oss en omgeving, is hij met zijn team verantwoordelijk voor productdesign, corporate identity, marketing en sales tools. Stefan: “Daarbij is de ambitie van de opdrachtgever de trigger, niet het budget. Het motto ‘Mooi is geen argument’ zegt veel over mijn visie op design. Persoonlijke smaak doet er niet toe. Een goed ontwerp is het gevolg van juist onderbouwde keuzes. Pas als het gestelde doel is bereikt, kunnen we spreken van een goed ontwerp. Mooi toch?”  

Buitenaards overleven

Reizen in de ruimte brengt allerlei onverwachte uitdagingen met zich mee. Zo raken ruimtereizigers onvruchtbaar door de straling waaraan ze worden blootgesteld. Dat zou betekenen dat we straks misschien wel naar andere planeten kunnen reizen, maar daar vervolgens niet kunnen overleven. SpaceLife Origin heeft zich ten doel gesteld een techniek te ontwikkelen om het voor de mens mogelijk te maken om zich ook buitenaards voort te planten. 

Design is One

In de rol van Head of Design verzorgt Stefan van der Heijden Ontwerpt voor SpaceLife Origin onder meer het productontwerp van de Earth Ark, de Space Ark, het logo, huisstijl, website, presskit, nieuwsbrief, PowerPoint-presentaties en key investment tools. Stefan: “Dit project is een mooi voorbeeld waarin de ‘DESIGN IS ONE’ filosofie goed tot zijn recht komt. Want het gehele traject wordt vanuit deze ontwerpvisie ontwikkeld. Met gevoel voor vorm, materiaal en verhoudingen kun je in principe alles ontwerpen wat je maar wilt.”

Kwaliteit in de regio

Stefan van der Heijden Ontwerpt werkt waar mogelijk het liefst samen met lokale toeleveranciers. Copywriters, fotografen, 3D tekenaars, websitebouwers, social media-specialisten, drukkerijen, standbouwers en ga zo maar door. “We hebben het allemaal hier in de regio. Je hoeft echt niet naar de randstad voor kwalitatief hoogstaand werk. Uiteraard voeren wij de regie. Zodat het resultaat meer wordt dan de som der delen”, zegt de ontwerper. 

Oss internationaal op de kaart

Hoewel er nog een lange weg te gaan is, wordt nu daadwerkelijk gewerkt aan het mogelijk maken van overleven op andere planeten. En ontwerpbureau uit Oss draagt daaraan een steentje bij. Stefan: “De press kit, met daarin teksten, afbeeldingen en illustraties, is inmiddels verstuurd en via meer dan 380 nieuwssites in 58 landen gepubliceerd. Mijn eerste doel als ontwerper (het visualiseren en verspreiden van de boodschap) is dus al bereikt. Een ontzettend gaaf project! Wie had nou ooit gedacht dat ik met mijn ontwerpen een steentje kan bijdragen aan het voortbestaan van de mensheid?”

Kijk voor meer informatie op https://www.tibonet.nl

Case Study Design

Stijlvol en veilig motorrijden

REV’IT! Sport International

Case Study Design

Een sierraad voor de woning

FILLIE Premium Charging Stations

Case Study Design

Het voortbestaan van de mensheid

SpaceLife Origin