Red Dot Award ‘Best Product Design’ - Stefan van der Heijden Ontwerpt
Mooi is geen argument. Ontwerp door Stefan van der Heijden. Doel is een effectief ontwerp met een duidelijke doelstelling. Wij zijn gespecialiseerd in het eerlijk en transparant visualiseren van een vraagstuk.
Concept design, graphic design, corporate design, packaging design, product design, shop-in-shop design, beursstand design, 3D visualization, coin design, truck signing, car signing, animation design, website design, app design, photoshoot, photoshop, magazine design, point-of-sale design, stationary design.
17702
post-template-default,single,single-post,postid-17702,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Red Dot Award ‘Best Product Design’

Red Dot Award ‘Best Product Design’

Internationale erkenning voor een oer-Hollands product

Geweldig nieuws uit Duitsland: ik heb een Red Dot Award voor Product Design gekregen! Maar liefst 5200 producten uit 57 landen hadden zich voor deze hoog aangeschreven award aangemeld. Maar ik heb ‘m…

Bij de beoordeling voor de Red Dot Award kijken maar liefst 41 juryleden (allemaal vakmensen) naar uiteenlopende criteria, zoals de mate van innovatie, de functionaliteit en de duurzaamheid van het product. FILLIE kwam op alle fronten als onderscheidend uit de bus.

Stefan aan het woord

Onze ontwerper Stefan van der Heijden is misschien wel het meest blij van ons allemaal. Hij legt zelf uit waarom:
“Bij de ontwikkeling van FILLIE heeft design een cruciale rol gespeeld. In tegenstelling tot wat op de markt gangbaar is, hebben wij ons niet laten leiden door techniek, maar door design. We wilden namelijk niet zozeer een oplader voor de auto ontwikkelen, maar vooral een sieraad voor het huis. Fantastisch dat na de eerste klanten nu ook een internationaal erkende jury zijn waardering voor FILLIE uitspreekt.”

Over de Red Dot Award

De Red Dot Award is een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen (Duitsland). Er zijn drie categorieën: productontwerp, communicatieontwerp en ontwerpconcept. De winnaars worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum.

Oprichter en president prof. dr. Peter Zec: “Met hun prestaties laten de winnaars niet alleen zien dat ze over buitengewoon designtalent beschikken, maar ook dat design een wezenlijk onderdeel van productinnovatie is.”

We hadden het niet mooier kunnen zeggen!