Home Sweet Home
Mooi is geen argument. Ontwerp door Stefan van der Heijden. Doel is een effectief ontwerp met een duidelijke doelstelling. Wij zijn gespecialiseerd in het eerlijk en transparant visualiseren van een vraagstuk.
Concept design, graphic design, corporate design, packaging design, product design, shop-in-shop design, beursstand design, 3D visualization, coin design, truck signing, car signing, animation design, website design, app design, photoshoot, photoshop, magazine design, point-of-sale design, stationary design.
18151
post-template-default,single,single-post,postid-18151,single-format-standard,bridge-core-3.2.0,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
Family Shoot

Home Sweet Home

Bij het bereiken van ‘een bepaalde leeftijd’ is een photoshoot van de familie plots een goed idee. Je verkeert in een fase waarbij familie steeds belangrijker wordt. Juist als dochterlief is gaan studeren en gaat samenwonen met haar vriend besef je je dat er weer een fase is afgesloten en er een nieuwe fase begint. Een mooi moment om dat eens vast te leggen. 

Een ‘Familie Photoshoot’ in Corona tijd. 

De fotostudio in om een groepsfoto te maken is een voor de hand liggend idee. Het legt prima vast hoe iedereen er op dat moment uitziet in het ‘zondagse kloffie’, maar dat is het dan ook wel. Is er misschien een manier om een fotoshoot te organiseren waar iets meer in zit? Foto’s waar verhalen in verstopt zijn, zodat het nóg meer vertelt over de fase waarin je je op dat moment in begeeft? Het zaadje is geplant… 

Kenmerkend van de Corona periode is dat we veel thuis zitten. Dus dát lijkt de ideale locatie voor deze shoot. Dit is de ideale plek om onze herinnering vast te gaan leggen. 

Family Love Concept

We gaan proberen het abstracte thema ‘Family Love’ te fotograferen. Door samen op de foto te gaan met de dingen waar we van houden. En vooral door het samen te doen. Een mooi eindresultaat is natuurlijk het doel. Maar de weg er naartoe is evenzo belangrijk en bovenal erg leuk om te doen. Francy, Stefan, Sammie, Merijn en Lola gaan gezamenlijk het thema ‘Home Sweet Home’ uitwerken. Een foto die op het eerste gezicht het thema visualiseert. Als je er langer naar kijkt zitten er allemaal kleine details in die ieder een eigen verhaal vertellen. Zo worden het ‘kijkplaten’ met verhalen waar je langer naar kan kijken en door de jaren heen interessant blijven.

Francy, Stefan, Sammie, Merijn en Lola gaan gezamenlijk het thema ‘Home Sweet Home’ uitwerken.

Samenwerking 

Fotograaf Henry Janssen en ik hebben al talloze samenwerkingen gedaan voor een divers pallet van opdrachtgevers. Deze ronde zijn we onze eigen opdrachtgever, dus kunnen we volledig vrij werk gaan maken. Ik bekijk de portfolio van Henry Janssen en zie een divers aanbod aan disciplines. Zo heeft hij o.a. de geijkte gezins- en familiefotoshoot, dieren, zakelijke, food, architectuur, kids & jongeren shoots in zijn assortiment. Iedere discipline vergt verschillende vaardigheden en heeft zijn eigen kernmerken qua techniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de belichting en keuze voor camera en lens. Ik daag hem uit; We gaan alle zes disciplines combineren in één shoot; Family Shoot 2.0. 

P.S. Newborn en babyfotografie zitten overigens ook in zijn portfolio, maar daar zijn Sammie en Merijn nog even niet aan toe. 😉  

We gaan alle zes disciplines combineren in één shoot!

Het script

We kiezen 3 locaties in ons huis; de keuken, de woonkamer en de tuin. Per locatie wijzen we een hoofdpersoon aan die door middel van rekwisieten kan laten zien waar hij of zij van houdt. Ook visagie en styling wordt per foto nauwkeurig bepaald en op elkaar afgestemd.

Samen koken

Sammie en Merijn hebben allebei warme gevoelens bij Italië. Sammie heeft er een gedeelte van haar studie gedaan op Universiteit Luiss in Rome en Merijn is al verliefd op het land sinds zijn eerste vakantie aldaar. Termen als aperitivo, antipasti, primo, secondo en digestieve zijn hun niet vreemd. Een goede Italiaanse wijn kan niet ontbreken. In de tijd dat ze op kamers woonden kwam het stel weleens naar Oss om voor ons met verse ingrediënten Italiaans te koken. Daar kan menig Italiaans restaurant nog wat van leren. 

Lola ligt op haar favoriete plekje te genieten van het uitzicht over ‘haar’ uitlaatveld en het golfterrein van de overbuurman. In de keuken – die we overigens zelf ontworpen hebben – zitten details verstopt met verhalen die ik toch maar privé houd… 

Family Shoot

Samen luieren

Stefan is de hoofdpersoon op de set in de woonkamer met als vakgebied design en passie voor reizen als thema. Zijn stokoude laptop is zijn favoriete gereedschap om mee te werken. Het REV’IT! T-shirt en het Red Dot Design Award boek – waar zijn productontwerp voor FILLIE Oplaadstation in staat – verwijzen naar hoogtepunten uit zijn carrière als ontwerper. Van de vele reizen naar o.a. Zuid-Amerika, Afrika, Midden-Oosten en Azië zijn reisverslagen van Japan, Madagaskar en Peru op de iPad na te lezen. Het afvinken van het bezichtigen van de 7 wereldwonderen is in volle gang. Hopelijk vindt men snel een COVID-19 vaccin, zodat we weer op pad kunnen. De overige verhalen die erin verstopt zitten laten we even in het midden…

Family Shoot

Samen loungen

Francy is de hoofdpersoon op de kleurrijke set op de vlonder aan het water in de achtertuin. Ieder zijn eigen favoriete drankje bij het vuur met een funky beat op de achtergrond. Terwijl de eendjes rustig rondjes zwemmen, denkt Lola – die speciaal voor deze gelegenheid haar roze riem met diamantjes heeft aangetrokken – er het hare van. Het is dan ook alweer de derde foto voor vandaag. Het is een lange en vermoeiende maar heerlijke dag samen geweest. We hebben ervan genoten. Proost!

Family Shoot