FILLIE MATCH - Stefan van der Heijden Ontwerpt
Mooi is geen argument. Ontwerp door Stefan van der Heijden. Doel is een effectief ontwerp met een duidelijke doelstelling. Wij zijn gespecialiseerd in het eerlijk en transparant visualiseren van een vraagstuk.
Concept design, graphic design, corporate design, packaging design, product design, shop-in-shop design, beursstand design, 3D visualization, coin design, truck signing, car signing, animation design, website design, app design, photoshoot, photoshop, magazine design, point-of-sale design, stationary design.
17281
page-template-default,page,page-id-17281,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

FILLIE MATCH

HET PROCES VAN CONCEPT TOT PROTOTYPE VAN DE FILLIE MAATWERK COLLECTIE

Vindt u nergens het oplaadstation dat perfect bij uw situatie past? Voldoet het huidige aanbod niet qua design of capaciteit? Heeft u wensen waar de huidige markt niet aan voldoet? Op zoek naar maatwerk? Herkenbaar! Om exact diezelfde redenen hebben wij namelijk de FILLIE PRIVÉ en de FILLIE PERSOONLIJK Collecties ontwikkeld.

We leggen de lat graag nóg iets hoger om ervoor te zorgen dat oplaadstations geen noodzakelijk kwaad zijn, maar een sieraad voor uw woning of bedrijfspand; De FILLIE MAATWERK Collectie.

De mogelijkheden binnen dit concept zijn oneindig. In overleg met de opdrachtgever stellen we een pakket van eisen samen en we gaan gezamenlijk aan de slag. Het FILLIE team – dat de Red Dot Award voor de FILLIE  PRIVÉ Collectie heeft gewonnen – staat voor u persoonlijk klaar.

CONCEPT EN DESIGN

De insteek van het concept is voor FILLIE voor de hand liggend. Omdat de auto van de betreffende opdrachtgever hoogstwaarschijnlijk na een paar jaar aan vervanging toe is richten we ons in deze fase op zijn fraaie woning. Door een sieraad voor de woning te ontwikkelen verlengen we meteen de levensduur van het oplaadstation. De prachtige villa verdient een oplaadstation waarvan zelfs de architect geen kromme tenen krijgt…

MATERIAALKEUZE

De architect van de betreffende villa heeft gekozen voor materialen als hout en beton. Wij sluiten ons daarbij aan en onderzoeken de mogelijkheden. We nemen contact op met een specialist en komen erachter dat de welbekende houten bankje in het park en schuttingen rondom luxe villa’s van FSC Hardhout zijn gemaakt. We komen uit op een selectie van Indisch Padoek, Noord-Africaans Afrormosia en Zuid-Amerikaanse Jatoba. Naast de uiterlijke kenmerken zoals kleur en structuur is de vergrijzing een belangrijke factor in de juiste keuze. Als je het hout onbehandeld op de oprit zet zal de Afrormosia pas na 12 maanden gaan vergrijzen. Mocht je de vergrijzing juist appreciëren, dan is de Jatoba of de Padoek (met 6-12 maanden en 4-6 maanden) de betere keuze.

De levensduur van de betreffende houtsoorten is in dit geval minder doorslaggevend. De Padoek en Afrormosia hebben namelijk een levensduur van 35 jaar. En op de Jatoba wordt zelfs 75 jaar gegeven. Dat lijkt ons ruim voldoende voor het product dat we gaan creëren.

Hout en elektronica is geen goede combinatie. Om de waterdichtheid en slijtvastheid te garanderen kiezen we voor een lichtgewicht aluminium die je ook in de welbekende Apple producten terugvindt. Onze ervaring met dit materiaal en deze productiemethode die we hebben opgedaan bij de ontwikkeling van de FILLIE PRIVÉ Collectie komt hier goed van pas.

ELEKTRONICA

Qua elektronica kiezen we voor een zwaargewicht. Voor de techneuten onder ons; 3x 32 Ampère / 22kW. Voor de leken op dit gebied betekent dit dat de laadpaal meer stroom kan geven dan de gemiddelde meterkast kan leveren. We noemen het zwaargewicht, omdat de huidige auto van de opdrachtgever niet geschikt is om op volle kracht de stroom tot zich te nemen. In principe zou een lichtgewicht lader ook voldoende zijn geweest. Maar wat als er over een aantal jaren een nieuwe elektrische auto aangeschaft wordt?.. Precies! Dit product is op de toekomst voorbereidt.

Omdat we niet weten wat voor auto dat gaat worden of wat voor elektrische auto’s op bezoek gaan komen bouwen we slimme software in die het product universeel maakt. Op het moment dat er een auto gekoppeld wordt communiceert het systeem met de auto. De auto zal aangeven hoeveel stroom hij maximaal tot zich kan nemen. Het oplaadsysteem zal zich hier automatisch op afstemmen en zorgen dat ten allen tijden de kortst mogelijk oplaadtijd bewerkstelligd wordt.

RUWE MATERIALEN

Nu de keuze voor de materialen is gemaakt gaan we op zoek naar de juiste toeleverancier. Een FCS label is vanzelfsprekend. Maar hout is een natuurproduct en de kwaliteit is daardoor niet constant. We pikken hoogstpersoonlijk de juiste balken uit de voorraad om er zeker van te zijn dat we achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

We nemen onze buit mee naar de houtzagerij en zagen het lompe object in handelbare stukken, zodat deze onder de CNC freesmachine passen. Daar wordt het ruwe materiaal tot op de millimeter nauwkeurig gefreesd, zodat de aluminium onderdelen er later naadloos op aansluiten.

3D PRINTEN

Een massief blok aluminium frezen tot een eindproduct is langdurige en daarmee een kostbare aangelegenheid. Daarom kiezen we er in deze fase voor de aluminium delen in 3D te laten printen. Aluminium printen is vandaag de dag nog niet mogelijk, dus kiezen we voor Alumide. Dit is een mix van een kunststof met aluminium vlokken die na verhitting in elke gewenste vorm uit de 3D printer rolt.

Het resultaat heeft een afwijkende uitstraling t.o.v. echt aluminium, maar omdat we het deksel met geïntegreerde drukknop en LED-Indicatie lampje al eerder hebben ontwikkeld voor de FILLIE PRIVÉ Collectie voldoet dit in deze fase prima. De contouren van het product worden langzaam zichtbaar.

HOUT BEWERKEN

Om de electronica in te passen en de kabel vanuit de grond naar de electronica te leiden zullen we de massieve paal – van meer dan een meter lang – in de lengte moeten doorboren. We vinden geen machine die een dergelijke afstand kan overbruggen, dus gaan we met de hand aa de slag. Tsja,.. Je levert maatwerk of niet…

BETON

In theorie zouden we de houten paal gewoon in de grond kunnen zetten. De gekozen houtsoort wordt ook gebruikt voor bruggen en steigers in jachthavens. Toch kiezen we ervoor om een betonnen sokkel te ontwikkelen. Door het gewicht zal de paal stabieler staan en bij een fikse regenbui zal het water minder snel door het hout omhoog worden gezogen.

We maken een mal met daarin voorzieningen om het betonnen blok later naadloos aan de houten paal te bevestigen. RVS schroeven worden tijdens het storten van het beton in de mal geplaatst, zodat deze muurvast zitten.

BEITSEN

Vergrijzing van het hardhout tegen gaan bestaat niet. De tijd verlengen totdat dit proces intreedt kunnen we wel. Met de juiste beitsen en oliën behandelen we het hout meerdere malen. De nerven structuur in het hout komen hierdoor tot leven en de kleur wordt intenser. We herhalen dit proces totdat de uitstraling perfect aansluit bij de houten muur van de villa.

ASSEMBLAGE EN PRESENTATIE

Alle onderdelen zijn gereed en het prototype kan geassembleerd en gepresenteerd worden aan de opdrachtgever. Het is zeker geen vereiste, maar de opdrachtgever heeft ervoor gekozen om het FILLIE logo in het ontwerp mee te nemen. In dit geval zetten wij onze naam er uiteraard met trots op. We noemen hem de FILLIE Match vanwege de gelijkenis met een lucifer.

FILLIE; A DESIGN ICON TO MATCH YOUR RESIDENCE.